Сіріл Льєрон, Беруа Даан
Отзывы о книге У голові Шерлока Голмса. Том 1: "Справа скандального квитка
18 мая 2021 г. 18:41
5 Це чудово
Ще одна справа Шерлока Голмса. От тільки цього разу немає звичного оповідача Ватсона (ні, він тоє, але тепер історію розкаже нам не він) та й автор "не той".
"У голові Шерлока Голмса. Справа скандального квитка" - це смілива спроба показати розкриття справи зсередини. Тут немає "Як він це робить?" від доктора Ватсона та таємничості містера Голмса. Все на долоні, голова Шерлока у розрізі. В прямому значенні.
Треба бути дуже сміливим, щоб, не будучи Артуром Конан Дойлем, написати злочинну історію з Шерлоком Голмсом. А що, якщо це ще й комікс? Подвійна відповідальність. Сіріл Льєрон і Венуа Даан не злякались і змогли це зробити.
"Справа зниклого квитка" - надзвичайно, неймовірно коротка. Ах, перший том закінчився на найцікавішому місці, а я не дуже схожа на генія дедукції і хто за цим всім…
22 февраля 2022 г. 16:41
5 Хаос світу проти впорядкованості розуму
Ніколи не читав коміксів, але з цим графічним романом не втримався. Візуальна сторона книги причарувала мене як порошок з рукава китайського артиста, я був готовий на розчарування у сюжетній складовій, але я помилявся.
I. Картинки, що оживають
Всі знають про рухомі картини з ''Гаррі Поттера'', всі мріяли про таку. Що ж у нашому маглівському світі з'явилася можливість відчути, як би виглядали ці магічні картинки. У мить коли я занурювався в книгу, здавалося, що переглядаю фільм - динаміка оповіді доповнювалася прекрасним візуалом, мозок домальовував бракуючі кадри, і ось, кіноплівка уже запущена.
II. Сюжет, що не відпускає.
Я великий прихильник розповідей про Шерлока Голмса, і був скептично настроєний до роману за мотивами оригіналу Артура Конан Дойла. Роман виправдав себе прекрасним…