Отзывы о книге Memoirs of Sherlock Holmes (сборник) — стр. 5

antonrai

28 декабря 2016 г. 09:24

«С дичью дело, мы полагаем, закончено. Глава предприятия Хадсон, по сведениям, рассказал о мухобойках все. Фазаньих курочек берегитесь».

Вчера показывали очень интересный фильм. Даже мой нос любопытный остался доволен. Рассказ будет дальше. Советую специальную лекцию прочитать.

Расшифрованный текст рецензии – под катом:)

Дальше...

Очень даже любопытный рассказ. Советую прочитать.

26 декабря 2016 г. 18:02

4 Все приховане рано чи пізно стає явним

Розповідь «Ґлорія Скот» цікава щонайменше тим, що показує нам, яким був Холмс на початку своєї кар'єри детектива. Навіть не так. Це оповідання розказує про ту справу, яка спонукала Шерлока обрати покликання всього свого життя.

Будучи молодиком, що вчиться у коледжі, унікальний тип його особистості скоріше заважав Холмсу, бо не дозволяв заводити друзів та тішитись простими речами. Та на щастя, шляхом курйозного випадку Холмс таки знаходить собі товариша. Навколо цього періоду життя Шерлока і розгорається вся історія. Річ у тім, що товариш Холмса мав батька, який став поводитись дуже дивно з тих пір, як до них влаштувався на роботу старий приятель. Розуміючи підозрілість всього, що відбувається, Холмс намагається щось з'ясувати, та, на жаль, у цій історії він був простим очевидцем і не…

6 января 2017 г. 16:27

4 Злочин і кара

Історія, що розповідається в оповіданні «Горбань» вельми трагічна. Загадкова смерть полковника Барклея одразу кидає підозру на його дружину, хоч і прямих доказів для цього не знаходять. Але не в цьому головна трагедія історії, а в зламаному житті і нещасливому коханні одного з персонажів, з яким знайомось під кінець розповіді. Ця історія не про геніальні здібності Холмса — ця історія про людяність, яку так легко втратити в егоїстичній погоні за власним щастям. Історія про зраду, яка може прийти з боку тих, від кого цього не очікуєш, історія про вовка в овечій шкурі, який пожав гіркі наслідки своїх злодіянь.

2 января 2017 г. 12:48

4 Хотячи занадто багато, ризикуєш втратити все

«Обряд родини Масґрейвів», як і попередня оповідання письменника, розповідає нам про молодого Холмса, який ще не знався з Ватсоном. Ще під час навчання в коледжі у Холмса був приятель на ім'я Реджинальд Масґрейв, людина знатного роду і такими ж манерами. І от, незадовго після закінчення навчання, Реджинальд приходить до Холмса додому з проханням допомогти у вельми химерній справі. Річ у тім, що відданий та надзвичайно талановитий дворецький дому Масґрейвів останнім часом став вести себе дивно, після чого пропав без сліду. Отож Холмс береться розв'язувати загадку зникнення цього чоловіка і заразом дізнається про таємничий ритуал родини Масґрейвів, який нерозривно пов'язаний з цими обставинами.

Крім інтриги, яка тримається до самого кінця, розповідь може похвалитися визначною демонстрацією…

15 декабря 2016 г. 18:13

4 Коли уява — твій ворог

Читаючи розповідь «Жовте лице», із самого початку налаштовуєш себе на щось незвичайне. Це одне з тих оповідань, які активно спонукують читача до роздумів, припущень та теорій, які б передбачили фінал. І от, уявіть собі моє здивування, коли прочитавши фінал, відчув себе параноїком, зрозумівши, що все надто простіше, ніж ти надумав. Напевно, так само почувався Холмс, дізнавшись, що цього разу його метод дедукції виставив його дурнем.

Незвична розповідь, яка довела, що містер Холмс — теж людина.

YnDhoine

17 апреля 2016 г. 14:39

4.5

Увлекательный приключенческий рассказ, поведанный Холмсом и определивший род его занятий. Первое дело легендарного сыщика. Рассказ, правда, шаблонный, но от этого не менее интересный.

Очень забавно прокручивать навеянные рассказом образы после прочтения под песню "Gloria - Umberto Tozzi" - получается прямо чернуха какая-то.

9/10

Интересные факты (СПОЙЛЕРЫ!!!):

В рассказе указано, что события на «Глории Скотт» произошли в 1855 году. При этом здесь же несколько раз повторяется, что со времени гибели «Глории Скотт» до смерти Тревора прошло тридцать лет или чуть больше (это, в частности, документально зафиксировано в собственноручной исповеди Тревора, которую Холмс показал Ватсону). Следовательно, основное действие рассказа происходит не ранее 1885 года. Но Ватсон познакомился с Холмсом в…

YnDhoine

17 апреля 2016 г. 12:23

3.5

Снова одурачили. То чувство, когда воспаленный разум генерирует немыслимые ситуации, а на деле все оказываться до боли тривиально.

7/10

nastena0310

Записки Графомана

19 апреля 2015 г. 23:24

Очень интересная детективная история, но очень грустная история человеческой трагедии. История искалеченной судьбы человека, вся вина которого была в том, что он был влюблен (причем взаимно) в красивую женщину. Не ново, но от этого не менее печально.

nastena0310

Записки Графомана

19 апреля 2015 г. 23:22

4.5

Самое первое дело Шерлока. Но на мой взгляд, в разгадке тайны он не сыграл никакой роли. Рассказ интересен только как отдельная история человека, ну или как история того, как Шерлок встал на путь частного детектива)

Oksik_Oks

14 октября 2014 г. 16:35

Не такое уж оно и желтое.