Кузьма Скрябин (настоящее имя Андрей Кузьменко) - популярный певец, автор музыки и текстов многих десятков песен, лидер группы "Скрябин", а еще он известен как талантливый писатель. В 2006 году издательство "Фолио" выпустило на украинском языке его первую книгу, включающую две повести и тексты его песен. Эта книга стала бестселлером украинского книжного рынка 2006-2007 годов. Сегодня вниманию читателей предлагается перевод повестей Кузьмы на русский язык.
Первая из них - "Я, "Победа" и Берлин", пронизанная юмором, веселым настроением, несомненно, рассмешит даже очень серьезных читателей. События происходят вокруг видавшего виды автомобиля марки "Победа", на котором Андрей со своим другом Бардом отправляется в столицу Германии. Вторая повесть - "Город, в котором не ходят деньги" - совсем иная по жанру. Это невеселая история о девушке Аписе, оказавшейся в ужасном городе, из которого нет дороги назад.

Я, "Победа" и Берлин, повестьстр. 3-80

Город, в котором не ходят деньги, повестьстр. 81-152

Примечания к повести "Я, "Победа" и БерлинАвтор: Кузьма Скрябинстр. 153-154

ISBN: 978-966-03-4518-8

Год издания: 2008

160 стр.
    Формат 70x108/32 (130х165 мм)
    Тираж 5000 экз.
    Мягкая обложка

Перевод с украинского.

• Интересные факты

Особливості стилю
    Автор для написання твору використовує надзвичайно велику кількість гіпербол. Його метафори, порівняння інколи дуже банальні, а інколи такі живі, що робить книжку цікавою. Автор використовує велику кількість нецензурних слів. Твір не має літературної цінності і він відноситься до масової літератури сучасної України.
    Аудіокнига
    У 2008 році була записана аудіокнига тривалістю три години сорок п'ять хвилин. Швидким темпом текст начитав сам Андрій Кузьменко. Щоправда, в аудіокнизі помітні дикторські помилки: відчутно, що автор позіхає чи роблячи не правильну інтонацію, він каже «соррі» і перечитує речення ще раз. Тим не менш, в інтернеті можна знайти багато схвальних відгуків від слухачів аудіокниги.

• Сюжет

Події відбуваються навколо старого і пошарпаного автомобіля марки «Перемога», на якому простий хлопчина Андрій зі своїм другом Бардом подорожують до столиці Німеччини. Автомобіль Андрій купив у якось абсолютно невідомого художника за 200 американських доларів, які позичив у сусідки Ориськи. Він страшенно розчарував свою матір своєю покупкою, бо сім'я має сумний досвід покупки автомобіля, але тим не менш на «Побєді» з невеликою швидкістю їздили за покупками в інші міста України і були цілком задоволені, хоча сама машина спричиняла багато проблем не тільки в Україні, а й по дорозі до Німеччини, про які розповідає друга повість. Юнак потрапляє в неабиякі пригоди, але тим не менш простяцька винахідливість дозволяє вийти з будь-яких проблем. В Німеччині хлопцю вдається обміняти антикваріат і повернутися додому цілим і непошкодженим зі спогадами про дикі пригоди дорогою.
    В основі цієї повісті історії з життя самого Андрія Кузменко.

• Критика

Ігор Бондар-Терещенко про книгу:
    « ...чергова антиутопія у постчорнобильському стилі «антигламур», дотягнута до невтішної моралі: танцюй-поки-молодий, але й пам’ятай-про-чорторий.

• Ссылки

readinggirl

Кузьма то моя любов з давніх давен. ну не те шоб дуже давніх, але я тоді ще школу не закінчила, як вже ходила і наспівувала "шось зимно". так досі і наспівую. як до людини до нього можна ставитись як завгодно і багато в чому я з ним не погоджуюсь навіть по його смерті. особливо по його смерті. але як автор пісень, віршів та книг він де в чому неперевершений. ця книга взагалі стала для мене відкриттям. це прям така фантастика, від якої я в захваті. можливо, в деякі моменти трохи намішано чорнухи, але не настільки, щоб кинути читати. або у моєму випадку - слухати. тільки слухати книгу треба саме у виконанні автора. це просто неймовірно, що є така можливість - чути Кузьму. адже пісні то пісні. а проза є проза. і коли слухаєш його голос, з його характерною вимовою та діалектом, з його…

nik-nik

nik-nik

обновлено 4 месяца назадПодборки

Терри Пратчетт - Кот без прикрасБел Кауфман - Вверх по лестнице, ведущей внизСергей Новиков - Соседи. Смешные и трагикомические истории
Есть ли у вас на примете книжка - источник хорошего, здорового и продолжительного смеха? Та книга, которая будет причиной подозрительных взглядов в метро, ведь смеяться так долго и так громко в общественном транспорте бывает неприлично))) Та книга, после прочтения которой, как будто смешинка попадает в рот, и хочется…

Nicoletta

Nicoletta