Повість «У горах божевілля» є одним із небагатьох великих оповідань Г. Ф. Лавкрафта, вона створена під неабияким натхненням від творів американського письменника Едґара Алана По.

Імовірно, єдиний роман По «Оповідь про пригоди Артура Гордона Піма», виданий 1838 року, поклав початок в історії світової літератури таким художнім жанрам, як наукова фантастика і пригодницький роман. Окрім Лавкрафта, цим романом надихнувся такий автор, як Жуль Верн, котрий написав сиквел до цього твору, що називався «Сфінкс крижаних рівнин». А відомий японський письменник Оока Шьохей при написанні своєї повісті «Вогні на рівнині», у якій він порушує питання канібалізму, позичив усю її структуру саме у згаданого роману По.

ISBN: 9786177885831

Кількість сторінок: 162
    Формат (мм): 200 x 150
    Вага: 0.5kg

Book-keeper

Горы манят множество людей. Снежное безмолвие, особенный воздух, труднодоступность и великолепные виды взывают к человеческим сердцам. Но не стоит забывать, что за пеленой романтики может скрываться смертельная опасность. А порой нечто такое, что невозможно представить даже в самом кошмарном сне