Марко Вовчок — письменниця, емансипантка, вважається однією з перших авторок у жанрі психологічного реалізму. ЇЇ творчість — це маніфест свободи серед суцільного рабства. У своїх оповіданнях та одній з центральних повістей «Інститутка» авторка змальовує виразні образи героїнь, котрі не хочуть миритися з підневільним життям. З одного боку, бачимо розбещену, жорстоку огидну панночку. Муштра гарним манерам у Пансіоні жодним чином не вплинула на неї, тож вона перетворює життя довколишніх на пекло: психологічний тиск, капризи, побиття, знущання. А з іншого боку — селянку Устину, яка в будь-яких обставинах готова обстоювати власну гідність та жертвувати всім заради права розпоряджатися власним життям.

• Серия:
  • Издательство:

Ключ до розуміння тексту: Наважитися жити, а не кам'яніти (драматичні сюжети Марка Вовчка)Автор: Ольга Полюховичстр. 7

Інститутка, повестьстр. 31

Язык: Украинский

Обкладинка: м'яка з клапанами
    Сторінок: 176

С Ирина (Iva_47)

Короткий, но ёмкий рассказ о судьбах крепостных.
Безысходность и несвобода, даже семья становится не отдушиной, а триггером, убивающим всякую надежду на счастье.
Невероятно тяжелая жизнь крепостных, о которых никто не думал в момент их жизни, никто не помнил после смерти.