Фрукти проти овочів. Чому кавун — не ягода, а томат — це фрукт

Алексей Коваленко

Перці й помідори — не овочі. Гречка — горішок. Вишня — не ягода. Усе своє життя, успішно проігнорувавши ботаніку, ми керуємося лише одним простим (і хибним) правилом: солодке — фрукт, а все решта — овочі. Насправді це так не працює. У книжці «Фрукти проти овочів» ботанік, музейник та автор блогу «Довколаботаніка» Олексій Коваленко розповість справжню історію продуктів, які ми щодня бачимо на кухні та в супермаркеті, а ще навчить відрізняти овоч від фрукта, горіх — від горішка, а кавун — від ягоди. У книжці Олексій пояснить, хто намагався лікувати огірками безпліддя та укуси скорпіонів, як салату приписали здібності впливати на чоловічу потенцію, звідки примандрував до нас буряк та як приготувати каштани в домашніх умовах і не рознести квартиру на шматки. Перед вами — не збірник рецептів і навіть не підручник з ботаніки, книжка Олексія Коваленка — це реальна та дотепна історія найзвичайнісіньких овочів і фруктів: від особливостей їхньої ДНК та селекції до найдивніших міфів і кулінарних лайфхаків.

Pavuk

Pavuk

Непогана книжка, я в дитинстві такі дуже любила.

Чому 4, а не 5? Бо склалося враження, що в автора був план - кожні 2 абзаци - треба жарт, ну, або якийсь сміхуйочок. І іноді це було не те шо не смішно, а навіть трохи вимучено. Але були і дотепні речі. А ще місцями то починається навантаження деталями про гени, то все як для малят написано. Особливо запам'яталося про рис і плоскуху - говорили-балакали, а в результаті, я не зрозуміла - і шо тепер робити з плоскухою? Як з нею борються?

Багато нового для такого обивателя як я: наприклад, що капуста, якщо полежить пару днів у магазині, втрачає 40% вітаміну С. І що в інжирі розчинена оса о_О.

Точно рекомендую, особливо "середньому шкільному віку", як колись виражалися :)