Жасын мен Бағила арасындағы ерекше қарым-қатынас, биік парасат, ойлы адамға тән ешкімге ұқсамас сезім толқындары жайлы кітап

ISBN: 978-601-06-1781-0

Год издания: 2012

akzhuli

akzhuli

Дулат Исабековтың нақты жазатындығы мен бір нәрсені сипаттау қабілеті ұнады. Гаухартас шығармасы да осындай қысқа да нұсқа, шұбырған көп жазусыз-ақ жүректі тербеп, ойға отын салып кететін туынды еді.

Оқығаның емес, тоқығаның маңызды дейді ғой. Әр кітаптан максимум пайда алғым келеді. Қарғын шығармасынан түйгенім, сезінгенім, өзгерістерім де аз емес. Ең алғашында Бағиланың оқыған, сауатты жігітпен махаббат сапарына жол тартатынына қуандым, кейін оның отбасылы адам екенін естіп көңілім бұзылғанда да, әрі қарай оқығым келмей қалды. Сонда да не болып, енді екеуі не тірлік жасарын білгің келеді ғой..

Жасын есімді кейіпкерден жазушы адамға тән дүниелерді түртіп алдым. Болашақта өз шығармаларыма да осы Жасынның көзімен қарайтын боламын.

Жалпы кітапты оқып бастағалы ойлана беретін екі затым бар.…