Winner of the Newbery Medal 2013
Inspired by a true story, this is the beautifully written tale of how a mighty gorilla wins his freedom. A winning blend of humour and poignancy that will appeal to fans of Michael Morpurgo.
Ivan is an easy-going gorilla who has spent his life performing for the crowds at the Exit 8 shopping mall. He rarely misses life in the jungle. In fact, he hardly thinks about it at all. But everything changes when a baby elephant called Ruby arrives and Ivan realises he must find a new life for them both. Told from Ivan’s perspective this is a stand-out novel with a pertinent message for readers of 9+.

VeronikaVika

Читала по рекомендации своего младшего сына. Отдельно его поблагодарила за это. Хорошая книга, но очень грустная. Не всё возможно исправить. То, что люди сотворили уже не изменить. Судьбу героев можно облегчить, но это не счастливый конец. Читала в оригинале, а несколько последних страниц дослушала аудио на русском. Могу сказать, что стилистика значительно отличается. Английский текст проще. Видимо, было стремление сохранить простоту речи, так как повествование ведётся от лица гориллы.

russischergeist

russischergeist