Erik Larson
Отзывы о книге The Devil in the White City — стр. 4
26 февраля 2018 г. 21:30
Согласна с рецензией NinaLisko - книга обман. Очень хотелось книгу о серийном убийце, но его здесь так мало, что книга не о нем. Книга о Чикагской международной выставке, которая мне совершенно не интересна. Те крохи, которые относятся к убийце написаны очень скучно и сухо. Ну и итог - книгу могу порекомендовать тем, кому очень интересна Чикагская международная выставка.
22 февраля 2018 г. 22:50
Неужели возможно, что такой огромный комплекс строительных работ, намного превосходящий тот, что был выполнен к Парижской выставке 1889 года, будет завершен за два года?
Человек, открывающий эту книг у для того, чтобы узнать о серийном маньяке Холмсе, будет изрядно разочарован, потому что автор рассказывает в первую очередь о Чикагской выставке 1893, о ее чудесах, диковинках, в том числе и о преступлениях, которые свершились примерно в то же время. Собственно, история еще одного убийцы, рассказанная автором, для меня показалась гораздо интересней, быть может, потому, что про Холмса я кое-что читала раньше, а вот про Пендергаста услышала впервые. Выставка работала только полгода, но то, что она вообще состоялась, можно считать чудом. За два года было Бернэмом сделано такое огромное…
11 мая 2017 г. 16:46
Миленько. Книгу следовало б озаглавить "Обо всем, что автору известно про Чикаго конца XIX и не только".
Не больше и не меньше. Автор энциклопедически (!!!) начитан, автор перелопатил уйму литературы по различным областям знаний - и просто все-все прочитанное пересказал. Тонны информации и тонны мелочей.
Скрупулезно познавательно и смертельно скучно.
Ах да, в однозначный плюс - иллюстрации.
8 января 2017 г. 20:54
Якщо чесно, спочатку я не хотіла писати рицензії, лише по тій причині, що не маю бажання писати погані відгуки про книгу. Але ось тепер я вирішила це зробити. Якщо в цілому сюжет справді досить не поганий, і найкраще в цій книжі це розділи в якому розповідається про доктора Голмса, але їх у книзі було як на мене замало, хотілася більше конкретики. Натомість автор чудово описав будівництво Білого міста(тобто цю славнозвісну Колумбівську виставку в Чикаго). Як на мене тут письменик аж занато конкретизував деякі моменти, до найдрібніший деталей. Тому особисто мені в такі моменти було надзвичайно нудно читати. Але були і позитивні моменти в прочитані цього роману, дуже багато історичних подій: виставка, серійні вбивства які відбувались в той період, трагедія Титаніка, і багато інших речей…
4 августа 2016 г. 21:47
Що ж відбувалось в світі на зламі століть? Як жила тогочасна Європа? Завдяки чому США розпочинали свій відрив у різноманітних сферах діяльності людини?
Якщо Вас хоча б іноді цікавлять такого роду запитання, то безперечно, візьміться за дану книжку.
Це історія історії, історія людини, історія громади, міста, країни. Це історія жорстокості, безневинності, жаги до цікавості, психозу.
Не ставлю собі за мету перевантажити рідерів цього відгуку складними історичними фактами, персоналіями чи подіями. Але якщо Ви дійсно матимете можливість її прочитати, якщо розпочнете, то відразу попереджу, що у Вікіпедії всього немає, доведеться трошки пошукати мережею достовірності тим фактами, фотознимок Білого міста, його творців. А бажання пересвідчитись у Вас 100% буде.
А, найголовніше! НАПІВСПОЙЛЕР! Будете…
21 июля 2016 г. 14:54
Книга, яка викликала у мене неабияке зацікавлення перед прочитанням, і врешті-решт не розчарувала. По-перше, сама реальна історія про те, як на тлі розкішного та величного свята всесвітнього ярмарку в Чікаго в 1893 році , заради якого головний архитектор Деніел Бьорнем спорудив та вичаклував ціле місто мрії, велич і краса якого перевершила його найсміливіші ідеї, відбувались такі ж сами величні та неосяжні злочини. Їхнім «автором» був доктор Г. Г. Голмс, фармацевт, підприємець та красень, який збудував поруч готель, який перетворив на справжню кімнату жахів. Його готель був побудований таким чином, що в ньому було декілька секретних кімнат для його жахливих знущань та вбивств. Наприклад, звуконепроникнені приміщення, в яких від запускав газ, або проводив хірургічні екперименти, або,…
5 марта 2021 г. 07:33
2 Заголовок не соответствует содержанию
Книга может понравится только тем кто интересуется архитектурой и историей всемирной выставки в Чикаго.
24 марта 2019 г. 10:24
4 Немного разочарования
я не могу дать однозначную оценку сие творению, ибо это сложно. Да, книга очень интересна в историческом плане, я узнала много нового и даже встретила то, что уже знаю, но всё же.
Книга же о Холмсе /не Шерлок который, вы не подумайте/, я и ожидала очень много текста о нём. Но нет. Именно про него-то там было и мало. От силы из всех 500 страниц именно о Генри Говарде там было около 100-150
7 марта 2018 г. 18:39
"Не треба дрібних планів: у них немає тих чарів, які здатні сколихнути людське серце". Побудована на реальних подіях, історія про архітектора Деніела Бьорнема, який разом зі своєю командою побудував Міжнародну Колумбівську виставку в Чикаго 1893 року та серійного вбивцю-аптекаря, який облаштував свій будинок звуконепроникними кімнатами та крематорієм. Сотні молодих дівчат та жінок, що прибули до великого міста (Чикаго) в пошуках роботи та світлого майбутнього почали зникати за загадкових обставин.. Купила книгу через назву і обкладинку. Та й тематика "маніяків" завжди не залишала байдужою. Проте від книги очікувала чогось більшого.. Особисто для мене, моментами було нудно, переважно коли розповідалось про будівництво самої виставки. Проте як тільки увага приділялася "маньяку", сторінки…