«Зоряний Корсар» – роман-візитівка Олеся Бердника, культового українського письменника-езотерика, фантаста, філософа, дисидента, який на початку 70-х був виключений зі Спілки письменників, а потім ув’язнений. Його творчість стала знаковою для тих, хто прагнув вирватися за межі тоталітарного режиму бодай інтелектуально. Основна ідея роману – внутрішня свобода, без якої неможлива свобода зовнішня. Радянські ідеологи побачили в романі алегорію на тоталітарну дійсність, тому книга була вилучена з бібліотек. Виразний україноцентризм «Зоряного Корсара» зробив його культовим твором для українців по всьому світу. Натомість радянські літературні критики звинувачували письменника в «космічному націоналізмі» і «хохломанії в космосі».

kru88

kru88

Здравствуйте! Книга как и отмечалось ранее фонтанирует многообразием идей, философских размышлений. Иногда заставляет серьезно задуматься, сюжет скачет от поверхностного интереса к завороженности. В целом космичная книга. Мало кто знает что у нее есть продолжение в виде книги с названием Камертон Даждьбога!
Она кстати намного мощнее первой части, то есть Звездного корсара