Lara_Dorren

символічна трагедія чорнобиля...

Ця новела була написана у 1985 році, за кілька місяців до катастрофи на Чорнобильській АЕС. Присвячена вона справжній катастрофі, яка сталася на Куренівці, і замовчувалася владою, як завжди. Письменник сказав уголос про проблему сучасної бюрократії, чиновників, які попри всі заборони, забобони, історичні данні, природні умови будь що ладні побудувати те, на чому можна заробляти грощі, або,як їм вважається, буде приносити людям задоволення та щастя. Герой новели Гайдамака від щирого серця прагнув відсвіжити той яр, побудувати на ньому розважальний парк, з чортовим колесом. Це буде найкраще його творіння, як він вважав. Вражає реальність подій, нехтування думкою багатьох..Та попри всі природні умови, всі історичні події ( кощунство - будувати розважальний…

natasha1337

natasha1337

обновлено 8 лет назадПодборки

Олександр Довженко - Зачарована Десна (сборник)Микола Хвильовий - Новели. Оповідання. Памфлети.Григір Тютюнник - Три зозулі з поклоном (сборник)
Зібрала тут твори, які всі філологи з КНУ Шевченка змушені читати на другому курсі :) Окрім такої суворої програми збираю також більш "неформальні" рекомендації нашої викладачки: • Українська поезія ХХ ст. • Українська проза та драматургія ХХ ст. • Сучасна українська проза