Vitoria, 2019. Pod tajemným pseudonymem Diego Veilaz vychází Páni času, napínavý historický román zasazený do středověku, který si okamžitě získává velký čtenářský ohlas. Vitoria, 1192. Diago Vela, legendární hrabě Vela, se vrací do svého města po dvou letech, která strávil plněním poslání, jímž ho pověřil navarrský král Sancho VI. Moudrý. Po návratu zjišťuje, že jeho snoubenka, krásná a vznešená Onneca z Maestu, se právě provdala za jeho bratra Nagorna. Unai López de Ayala, Kraken, musí čelit podivným zločinům, které kopírují středověký modus operandi. Jsou navlas stejné jako vraždy popsané v románu Páni času: otrava španělskými muškami, oběti zazděné zaživa nebo utopené v sudu, kam je odsouzenec zavřen společně s kočkou, psem, kohoutem a zmijí. Pátrání zavede Krakena až k pánovi tvrze Nograrů, pevnosti, jež už tisíc let přechází do rukou prvorozeného dědice rodu. Ale mít v žilách modrou krev má i svou nevýhodu: členové rodu dědí sklony k mnohočetné poruše osobnosti, a Estíbaliz kvůli tomu zažije velmi riskantní milostný románek. Unai López de Ayala nakonec zjistí, že Páni času mají mnoho společného s jeho vlastní minulostí. A to zjištění změní život jeho i celé jeho rodiny.

Páni času, романПеревод: Lenka Malinová

ISBN: 8075856899, 9788075856890

Год издания: 2020

Язык: Чешский

Твердая обложка, 460 стр.
    Размеры: 14.4 x 20.5 x 4.8 cm.

Count_in_Law

... города завоевывают и сдают, возводят и бросают. Цепь насилия тянется с незапамятных времен, и нам ее не остановить. Но семья незыблема.

На свое счастье, я еще во время чтения первой вышедшей у нас книги де Уртури поняла особенности этой истории. Здесь, конечно, есть расследование сложносочиненных постановочных умерщвлений, и даже интересное, да еще в богатой деталями атмосфере старинного городка, однако получившиеся у автора романы одинаково далеки как от уютного детектива, так и от психологического триллера. Это скорее нечто вроде бумажной версии остросюжетного испанского сериала, когда профессиональные похождения психолога-криминалиста перемежаются таким "мылом", что в дело идут буквально все штампы жанра - от накопившихся в старых семьях тайн и лжи до давно потерянных…

jump-jump

jump-jump

обновлено 13 дней назадПодборки

Дафна Дюморье - РебеккаЭтьен ван Херден - Долгое молчаниеКейт Мортон - Когда рассеется туман
Прошу Всех Вас помочь собрать книги, события в которых происходят в настоящее время с ретроспективой в прошлые века или очень-очень давние года, откуда тянется неразгаданная тайна (любая, не обязательно семейная), которая вот сейчас и найдет своё завершение. Заранее благодарю ВСЕХ откликнувшихся!