„Damian Baxter oli üks Cambridge’i sõber. Me saime tuttavaks umbes siis, kui ma 1960ndate lõpus nii-öelda hooaega alustasin, see hõlmas kõiksugu peenemaid seltskondlikke üritusi. Tutvustasin talle paari sõbrannat. Nad võtsid ta omaks ja trallisime mõnda aega koos Londonis ringi.“

Ligi nelikümmend aastat hiljem vihkab jutustaja Damian Baxterit ja parema meelega unustaks nende viimase katastroofilise kohtumise. Aga kui vanast sõbrast on ikka tore kuulda, siis veel põnevam on kuulda vanast vaenlasest, mistõttu võtab ta vastu rikka ja sureva Damiani kutse, mille järel too palub tal üles otsida kunagine sõbratar, kes väidab anonüümses kirjas, et Damian tegi talle hävitavalt mõjunud debütandiaasta jooksul lapse.

Otsirännak viib jutustaja uuesti pöörasesse 1960ndate Londonisse, kus kõrgklassi vanemad üritasid tütardele head partiid leida, sellal kui keegi sokutas Madame Tussaud' vahakujude muuseumis toimunud ballil koogi sisse kanepit. See oli aeg, kus justkui kõik oli muutumises – ja oligi, kuid mitte alati oodatud suunas.

„Lõpetamata minevik“ võimaldab Julian Fellowesil näidata end parimast küljest – see on romaan saladustest, seisustest ja maailmast muutuste keerises.

• Издательство:

letter_word_book

Умирающий Дэмиан Бакстир предоставил безымянному главному герою список женщин, с которыми у него была интимная близость и поручил разыскать своего уже сорокалетнего сына. А на недоумение героя, почему именно он, ведь они как бы и не друзья, и, ни много ни мало сорок лет как не общаются, возразил, что если всё богатство не достанется его сыну, то это просто будет на совести главного героя. Казалось бы ну и ладно, но тот всё же берётся за столь щекотливое дело. Кто-то разорился, кто-то взобрался на невиданные вершины. И тех, и других нелегко вызвать на дружеский разговор, чтобы выведать столь деликатную тайну.

Джулиан Феллоуз на протяжении всей книги сравнивает английское общество сейчас и сорок лет назад. С одной стороны это интересно, с другой это постоянные описания — описания — описания…

russischergeist

russischergeist