Едгар Аллан По (1809—1849) — класик американської літератури, людина яскравого таланту і трагічної долі. До пропонованої збірки увійшли оповідання письменника, написані у готичному стилі, герої яких мають незвичайну вдачу й вирізняються ексцентричною поведінкою. Твори насичені глибоким психологізмом, екстремальними ситуаціями, в яких виживають лише сильні духом. Майстерне поєднання містичних елементів, сцен жахіть, вчинків, що суперечать усталеним уявленням про життя і смерть, з романтикою, сатирою, натяками та недомовленостями робить твори Едгара По цікавими й привабливими для читачів і сьогодні.

DianaBarash

«Чорний кіт»-просто неймовірний витвір Едгара Алана По, читаючи твір, я захоплювалася ним кожним рядком, і хотілося нарешті дочитати до кінця і дізнатися чим закінчиться і який результат буде. Знаєте, найнеочікуванішим було те, що кіт видав поліціянтам свого хазяїна, який вбив свою дружину, і замурував її цеглою. Запитаєте:чому він убив її? Все через те, що вона намагалася захистити кота, а чоловіка це роздратувало, і він у пориві гніву ножом зарізав її, ось так, на жаль. Але найбільше мене,протягом твору, дивував кіт: був надзвичайно розумним і хитрим, він хотів жити як і всі ми, звичайно, і робив, на мою думку, дуже обмірковані дії. Ну не буду все детально описувати, а раджу вам краще прочитати, обіцяю не пожалієте.

Katerinka_chitachka

Katerinka_chitachka

обновлено 28 дней назадПодборки

Михаил Булгаков - Мастер и Маргаритабез автора - О чем молчат коты. Записки на опилкахДжеймс Боуэн - Мир глазами кота Боба
В подборку входят книги с котами, котятами, кошками на обложке. Мягкие и пушистые, ласковые и игривые... Это всё они - милые котики! Заранее благодарна всем за добавление книг. Всем любителям котов посвящается. Ура! В подборке уже более 3000 книг!

Dante_Sinner

Dante_Sinner