«Серця трьох» — взірець пригодницького роману й перлина творчого доробку американського класика Джека Лондона (1876–1916), життя якого саме нагадувало велику пригоду. В передмові автор пояснює, що відсутність цікавих і гострих сюжетів для кінематографу й спонукала написати цей твір. Тож роман «зроблено» в найкращих традиціях голлівудського кіно (він і був написаний на основі кіносценарію): спекотна Південна Америка, любовний трикутник, пристрасть, пригоди, помста, зради, гонитва за багатствами й суперництво — чесне й не дуже.

Френсіс Морган — єдиний спадкоємець великих грошей і далекий нащадок пірата Генрі Моргана — живе у Нью-Йорку, грає на біржі, нудьгує після смерті батька. І хочеться йому чогось такого! Випадково до нього приходить гість — сеньйор Альварес Торес, який знає, де сховано скарби його далекого предка-пірата. Пригоди починаються! Френсіс вирушає у Південну Америку, де зустрічає прекрасну Леонсіо Солано, свого далекого родича-погодка, який викапаний він, — Генрі Моргана. І далі пішли поїхали: ревнощі, в’язниця, суд, пошуки скарбів тощо.

У творі також зображено й трагічні конфлікти: безжалісне винищування індійської культури незваними «цивілізаторами», розкрадання природних багатств, нелюдськість вдач у тім світі, де бушує битва за мільйон.

Раніше у видавництві «Фоліо» вийшли друком збірка «Білий зуб» і роман «Мартін Іден».

Серця трьох, романПеревод: М. Іванов

ISBN: 978-966-03-8746-1

Год издания: 2019

Язык: Украинский

Обкладинка: інтегральна
    Кількість сторінок: 320
    Перекладач: Микола Іванов

• История

Роман начинается с предисловия, в котором Джек Лондон пишет, что взялся за эту работу по причине отсутствия свежих сюжетов для кинематографа. Он отмечает, что «Сердца трёх» представляет собой новое направление в его творчестве. Этот роман — юбилейная работа Лондона, его пятидесятая книга. Соавтором книги является сценарист Чарльз Годдард.

• Экранизации

Сердца трёх: мини-сериал 1992 года. В главных ролях Сергей Жигунов, Владимир Шевельков и Алена Хмельницкая

Сердца трех, 1992, Россия, Украина, реж: Владимир Попков

ElizavetaGlumova

Как же все таки ощущается соавторство с сценаристом Чарльзом Годдардом. Лондон хотел написать сценарий для кино. Возможно как основа для фильма хорошая, но как книга для меня провал. С учетом того, что эта книга юбилейная у автора и Лондон решил попробовать новый стиль, но мне нравился классический. Естественно, когда у автора множество хороших работ, он может себе позволить книгу, которая не очень понравится. Хотя возможно это не популярное мнение. Не смотря на то, что сюжет динамичный, то джунгли, то змея укусила, то обвинение в убийстве, любовь, поиск клада. Но это на столько все скучно… Я несколько раз пыталась влиться в сюжет, но чтение все равно осталось пыткой. Возможно, если бы я читала этот роман первым у автора, я бы даже не продолжила знакомится с его отличными работами.

that_laowai

that_laowai