«Вівсянка, сер», твідовий костюм, чай рівно о п’ятій, вишукані манери, аристократизм, снобізм, незворушність, гіперпунктуальність. Які ж насправді англійці?

Відома дослідниця Кейт Фокс створила дивовижно точний і напрочуд дотепний портрет англійського суспільства. Вона дослідила англійський національний характер під антропологічним мікроскопом і показала читачам дивну та чарівну культуру, що керується цілими кодексами негласних норм та поведінкових кодів. Правила розмов про погоду чи секс, споживання їжі чи флірт, чим відрізняється «іронічний садовий гном» від звичайного, закони облаштування оселі, видимі та невидимі класові індикатори, особливості славнозвісного англійського гумору — усе це та багато іншого про звички англійців, їхні примхи, виверти та дивацтва у ґрунтовній та веселій книжці Кейт Фокс.

ISBN: 978-617-679-562-9

Год издания: 2018

Язык: Украинский

Переклад: Госовська Марта
    Дизайн обкладинки: Омельченко Тетяна
    К-ть сторінок: 608
    Розміри:145x200 мм

OlyaReading

Это прямо целое социологическое исследование о привычках и правилах поведения англичан, которое автор, дабы донести до массового читателя, точнее до «образованных дилетантов» – как она сама определила аудиторию книги, немного упростила и сопроводила шутливыми подводками и примерами. Информации все равно очень много, не удивительно, что кто-то не смог дочитать до конца, и виной тому слишком частые повторы одного и того же и очень глубокое погружение в классовые различия, которые из-за частоты упоминания в тексте кажутся самой главной особенностью англичан, а именно – их зацикленность на классовости.

Начав с описания метода исследования («включенное наблюдение») и объекта исследования (англичане, английские традиции, английская самобытность), автор переходит к рассмотрению речевого этикета…

russischergeist

russischergeist