Вядомы спявак і кампазітар Зміцер Вайцюшкевіч напісаў кнігу падарожных нататак «Простыя словы».
У чарзе на мяжы, лежачы пад зламаным аўто, у кабіне далёкасяжнай фуры Зміцер занатоўваў пра ўсё-ўсенькае: што цікавіць, непакоіць і нятхняе. Пра ўласныя прэзідэнцкія амбіцыі і дыету Памідорава, пра першае каханне і вопыты ўласнага хутаранства, пра Беласточчыну і Вільню, пра светлую будучыню і цёмныя закуткі музыкантавай душы.
«Мяне здзівіла як са словаў, з размоваў пакрысе склалася невялічкая, але кніжачка, – кажа Зміцер Вайцюшкевіч. – І для мяне гэта таксама, можа, не такі вялікі, як акіян ці Нёман, але цуд».

ISBN: 978-609-8147-67-4

Год издания: 2017

Язык: Белорусский

Рэдактарам кнігі выступіў культуразнаўца і калумніст Максім Жбанкоў. Перадмову напісаў Уладзімір Някляеў, а ілюстравала кнігу мастачка Ева Гілевіч. Кніга выйшла ў выдавецтве «Логвінаў».
    Кніга памерам 12 х 16 см, 93 старонкі

• Премии

xbohx

xbohx

Вось умее выдавецтва Логвінаў выдаваць стыльныя кнігі. Прыемная навобмацак вокладка, цудоўны дызайн вокладкі ад Кацярыны Пікірэні, унутры мілыя малюнкі ад Евы Гілевіч. Але гэта ўсе мае захапленні ад гэтай невялічкай кніжачкі Змітра Вайцюшкевіча. Вось не ведаю, як у вас, а ў мяне словазлучэнне “Простыя словы” асацыюецца выключна з Лявонам Вольскім. Там дзе “простыя рэчы”, а яшчэ пра “хлеб на стале і полымя ў печы” (тэкст Міхала Анемпадыстава). Таму бачыць кнігу з такой назвай аўтарства Змітра Вайцюшкевіча мне крыху нязвыкла. Але ладна, простыя дык простыя. Пад адной вокладкай Вайцюшкевіч сабраў падарожныя нататкі, якія пісаліся на працягу 2014 года. Тут разважанні пра ўсё: што бачу, тое і пішу. Асаблівых сэнсаў не шукайце, гэта хутчэй рэфлексіі творцы. Назву “Простыя словы” мела…