Документальні повісті чеського письменника Ф. Бегоунека «У горах Вітряної ріки» та «Острів драконів» розповідають про подорож норвезького мандрівника Фрітьофа Сторм-Йонсена до Скелястих гір Північної Америки та в тропічні джунглі Зондських островів.
Герой повісті пережив низку неймовірних пригод. У горах Вітряної ріки він опиняється віч-на-віч із розбурханою стихією, зустрічається з велетенським ведмедем — грізлі. У джунглях здибується з грізним буйволом та гігантським ящером — вараном.
Мужність і винахідливість завжди допомагають мандрівникові вийти із скрутного становища.

Год издания: 1966

Язык: Украинский

Тираж: 30000 экз.
    Художнє оформлення Малинки В. О.
    ISBN в издании не указан
    Тип обложки: мягкая
    Формат: 70x108/32 (130x165 мм)
    Страниц: 100

nzagreba

nzagreba

Володимир Владко - Фіолетова загибельАндрій Гуляшки - Спляча красуняЙозеф Талло - Волосся Вероніки (збірка)
Серия книг «Компас» (Подорожі. Пригоди. Фантастика) (подзаголовок серии давался в разной последовательности: Пригоди. Подорожі. Фантастика / Подорожі. Пригоди. Фантастика). Издательство: «Молодь» (Киев) Годы выхода книг: 1965 - 1991 В 1979 -1990 с названием «Пригоди. Подорожі. Фантастика» («ППФ») в этой серии «Компас»…