Дід Свирид
Отзывы о книге Історія України від Діда Свирида, Книга Перша
10 сентября 2019 г. 11:08
5 Під іншим кутом.
Як ми з колегами були здивовані, що команда "Загорецька Людмила Степанівна" у "Лізі сміху" змогла бомбезно пошуткувати над Трипільським періодом нашої історії. Ця книга- другий випадок. Більш за все сподобалося, що молодий душею автор, взявся за справу не тільки з гумором ( подекуди- із сарказмом), а також із скептицизмом відносно письмових "свідоцтв". Тож під іншим кутом- наче очі без "рожевих" окулярів. Книга для тих, хто полюбляє історію та Україну. Цікаво буде читати другу , про інші часи, свідками яких ми були. Бо одне діло підозрювати Нестора під пильним оком цензорів, бажаючих прославлення хазяїв; інше- Дід Свирид Опанасович - про сучасність.
1 января 2019 г. 05:52
Автор на сторінках цієї книги розповідає читачеві історію України. Родзинка та неймовірна привабливість книги в тому, що автор книги не історик, а простий громадянин нашої країни. Звісно,сильно ознайомлений у всіх історичних перипетіях. Як я з'ясував після прочитання книги, написання було зовсім спонтанним: спочатку Свирид Опанасович був відомим блогером в соціальній мережі Facebook, де його дуже тепло прийняла аудиторія і в наслідок вмовила написати книгу. Через простоту мови книга не тільки цікава і пізнавальна,адже Дід Свирид викладає історію України на сторінках мовою народу. Тому читачеві буде дуже легко поринути в світ наших предків, описаний простою і зрозумілою мовою кожного українця. Книга так написана, що історія, яка раніше мені здавалася нудною читається , як художній…
22 декабря 2016 г. 16:26
4.5
Добре, що я натрапив на цю книгу з цікавими ілюстраціями (а таке не часто можна знайти в україномовній літературі такої тематики). Якщо ви любите українські історичні книги, але втомилися від їх серйозного тону, то ця книга може стати вам у нагоді. Автор, що сховався під личиною ДІда Свирида, відомий перед усім своїми іронічними історичними та політичними статтями, досить грамотно перемішує гумор, реальні історичні факти і непогано так художньо прикрашає ті ж самі факти. Гадаю що сучасному школяру або студенту (в першу чергу, бо дорослі дядьки та тьоті скажуть що це якось не серйозно написано)) така подача історії може бути цікавою.