Любі діти!

Перед вами книжка болгарських народних казок - новий для вас, захопливий світ. Та не тільки нове, а й знайоме зустрінете ви в цих казках. Прочитаєте, наприклад, казку "Лисиця і лелека" й скажете: "Це ж так схоже на українську казку про лисицю і журавля!". А "Страшне кошеня" дуже скидається на "Пана Коцького"... Річ у тім, що це - так звані "мандрівні сюжети"; це казки, що ніби мандрують від народу до народу, що існують у безлічі варіантів.

Прочитайте цю книжку, і ви краще пізнаєте болгарський народ, його життя, звичаї, культуру.

Год издания: 1979

Малюнки: Микола Андрійович Стороженко
    Тираж: 65 000
    Сторінок: 190

gagarin1990

gagarin1990

обновлено 9 лет назадПодборки

без автора - Болгарські народні казкибез автора - Чеські народні казкибез автора - Польські народні казки
Серия "Сказки народов мира", которой в 1978 году положило начало издательство для детей "Веселка", знакомит юных читателей республики с сокровищами фольклора братских народов мира. Книги этой серии многоцветные, красиво иллюстрированные. В них собраны наилучшие социально-бытовые, героические и фантастические сказки,…