September 11th changed Reacher's drifter lifestyle in one practical way. As well as his folding toothbrush, he now carries photo ID. Yet he is still as close to untraceable as a human being in America can get. So when a member of his old Army unit finds a way to get a message to him, he knows it must be deadly serious: I want you to put the old unit back together.
You do not mess with the Special Investigators. They always watched each other's backs. Now one of them has shown up dead in the California desert. And six others can't be found at all.
You do not mess with Jack Reacher. His old buddies are in big trouble, and he won't let that go. Not now, not ever.

SedoyProk

SedoyProk

Забавно сравнивать только что прочитанный боевик с только что просмотренным сериалом. Так как книгу читал лет пять назад, решил сначала посмотреть восемь серий второго сезона Reacher (2023-2024).

Снято очень качественно, с соблюдением всех канонов жанра боевика. Действие постоянно держит в напряжении. К исполнителю главной роли Алану Ричсону у меня уже сложилось по первому сезону 2022г. впечатление, что он гораздо больше по фактуре подходит для авторского образа Джека Ричера, чем Том Круз, снявшийся в двух экранизациях 2012г. и 2016г. Уж больно мелковат Круз для этого амплуа огромного Ричера.

Интересно, что, помня общую канву сюжета, я стал плавать по деталям уже со второй серии, решив – видимо, всё забыл. Но сейчас, прочитав повторно первоисточник, понял, что сценаристы практически…

russischergeist

russischergeist