Кніга Вільгельма Гаўф пабачыла свет у межах конкурсу "Ствараем кнігу разам!", які зладзіў дабрачынны фонд "Вяртанне". Дзеці і падлеткі з усёй Беларусі ілюстравалі казкі вядомага нямецкага пісьменніка ў перакладзе на беларускую мову. 279 чалавек даслалі 320 малюнкаў. У кнігу ўвайшло 18. І плён такой працы Вы цяпер трымаеце ў руках.
Дык чытайма на роднай мове скарбы сусветнай літаратуры!

Уступнае слова.Автор: Алена Масластр. 3

ISBN: 978-985-7021-21-5

Год издания: 2014

Язык: Белорусский

Цвёрдая вокладка.
    Гаўф, Вільгельм (пісьменнік ; 1802—1827).
    Карлік Нос / Вільгельм Гаўф ; [прадмова А. Масла ; укладанне А. Макарэвіч ; пераклаў з нямецкай мовы У. Папковіч]. — Мінск : Галіяфы, 2014. — 106, [1] с. : іл., каляр. іл. ; 21 см. — Загаловак арыгінала: Märchen / Wilhelm Hauff. Stuttgart - Wien: Verlag, 1992.
    1000 экз.

irinaya13

irinaya13

Эта сказка о том, что не нужно судить по внешности и о том, что даже если ты когда-то оступился, всё равно нужно оставаться добрым, исправляться. Больше всего мне понравились эпизоды погони и работы главного героя на кухне. Порадовала концовка. Автор хотел, чтобы мы не перестали верить в лучшее. Главный герой по ходу сюжета вырастает, становится более мужественным, отзывчивым. Отрицательный персонаж мне кажется не однозначно злым - он хоть и наказывает мальчика, но тот при этом получает профессиональные навыки, что сыграло ему на руку. Структура и стиль сказки довольно интересна, самобытна. Я бы порекомендовала её всем детям, а экранизации возможно, заинтересуют и взрослых.