У книзі вміщено поезії В. Барки та повість "Жовтий князь" - високомистецький твір про голод в Україні 1932-1933 років.
Ці твори рекомендовані Програмою з української літератури для середньої загальноосвітньої школи.
Для широкого загалу читачів.

ПоезіяАвтор: Василь Баркастр. 5-35

304 сторінки

• Экранизации

full-blown-88

4.5

Ох і важкі емоції від цієї книги. Скільки понищили нас кровожерливі партійці і їх прислужники під лозунгами "веселого життя". Перша половина 20 сторіччя взагалі чорна сторінка української історії: імперіалістичні війни, боротьба за незалежність, громадянська війна, голодомори, Друга світова, репресії, заслання, розстріли. Доля сім'ї Катранників жахає. Від несправедливості підіймаються з самого дна душі злість, бажання помсти, ненависть. Так, можливо, не кожна історія українця у 1932-33 роках - історія головних героїв. Можливо, їх доля увібрала в себе аж занадто багато горя. Але те, що це горе точно було - незаперечно. І, навіть, якщо їх образ - збірний, це не відміняє тих жахів, які довелося пережити людям. Все це настільки дивно, що аж не віриться, що було можливе наяву. Але було.

russischergeist

russischergeist