Невблаганна доля розчавила щасливе життя Степана Раковича — колишнього сердюка гетьмана Мазепи. Здавалось, вихід єдиний: накласти на себе руки… Та в мить найбільшого відчаю прийшло розуміння: спокій прийде, лише коли він помститься не окремим дрібним ворогам, а… найсильнішій людині в Російській імперії — самому Петру Великому!!! Але як вигнанцю дістатись до нього, як здійснити карколомний задум?..

ISBN: 978-966-03-5598-9

Год издания: 2011

Язык: Украинский

251 с.
    Наклад 1500 шт.
    Тверда обкладинка.

• Награды

2006 - "Коронація слова" - дипломант номінації "Романи"

IvanSmoktunovskij

В Новому році поставив для себе ціль - читати більше вітчизняних авторів. Почав з Жадана, але це ну дуже просто. Його і так всі знають.

А ось тут, передевляючись лауреатів премії "Золоті письменники України" натикнувся на прізвище Литовченко, знайшов книгу його авторства, першу, яка трапилась під руку, і прочитав.

Очікування були наступні: історичний екшн з елементами фантастики. Спецоперація, замах на вбивство імператора Петра. Уява намалювала в моїй голові такі сюжети.

Реальність інша : все набагато спокійніше, екшончика мало, а помста Петру набагато розумніша, але жорстка і підступна.

Спочатку події розвиваються дуже повільно, потім динамічніше. Написано такою фольклорною мовою, але читати цікаво. Око не ріже.

В книзі багато Бога. Ця тема мені не надто близька, тому в моменти "дискусій…

bezkonechno

bezkonechno

Василь Барка - Жовтий князьІван Багряний - Сад ГетсиманськийІван Багряний - Огненне коло (сборник)
Серия издательства "Фоліо". Серія включає кращі твори відомих письменників, які розповідають про різні періоди в історії України — з часів Київської Русі до наших днів. Книжки вміщують ілюстрації. / Серия собрала лучшие произведения известных писателей, которые рассказывают о разных периодах в истории Украины, — со времен…

robot

robot