Перший історичний роман «Мальви» приніс письменнику величезний успіх у читачів. Він зображує події мало або й зовсім не висвітлені в українській літературі. Автор розповідає про історію життя української полонянки Марії та її дітей, котрі, як і мати, потрапляють у турецьку й татарську неволю. Повстання Богдана Хмельницького розбудило до життя затурканих басурманством юнаків і дівчину, яких автор символічно називає мальвами. У романі «Орда» відтворені події мазепинської доби в історії України — зруйнування гетьманської столиці Батурина.

AleksandirAzavak

Прочитавши анотацiю до книги пiймав себе на тiм що маю стериотипне уявлення про життя наших предкiв в неволi i про Кримське ханств. Якщо першi уявлялися виключно закутi в кайдани то татари (нехочу зараз нiкого образити але кажу як э) напiвтваринами опянiвшими вiд кровi . Православна церква в серцi ханства, можливiсьть жити вiльно , а згадка про наявнiсьть законiв стала справжнiм шоком. Щож до " Орди" то розповiдь iде вiд монаха який втратив глузд . Цим все сказано.

russischergeist

russischergeist