У романі «Над Чорним морем» (1890) відомий український письменник Іван Нечуй-Левицький (1838—1918) звертається до теми української інтелігенції, відкривши нову сторінку в українській прозі. Актор змальовує людей широких, прогресивних поглядів, що своєю гуманною просвітницькою діяльністю відкривали народу перспективи нового, вільною і розумного буття. Такими, насамперед, є Саня Навроцька й Віктор Комашко, герої роману, справжні подвижники, вірні раз і назавжди обраному шляху, що став їхнім життям.

ISBN: 978-966-03-4122-7

Год издания: 2008

Язык: Украинский

Обкладинка: тверда
    Сторінок: 224

Kumade

Kumade

На перший погляд здається, що Нечуй-Левицький занизив власну планку, встановлену перед тим блискучою "Кайдашевою сім'єю", беручись не за намацану вдячну тему й розгортаючи її найвдалішим штибом. Але лише на перший. Автор воліє універсальності, бо його не лише то веселять, то печалять, а то й змушують обурюватись картинки народного побуту, - переймається він також ідеями й абстракціями, що вирують серед міської інтелігенції. Ідеями патріотизма й космополітизма, рівноправ'я й просвітництва, що нівелюють відношення до побутових справ, а справи сердечні взагалі відсувають на задній план. А без сердечних справ ніяк не обійтись, бо ж і романний жанр вимагає, і головні герої - люди молоді, та й ще дія відбувається в травні. А починається вона в Кишеневі, де ми знайомимося з усіма героями, щоб…

robot

robot

обновлено 7 лет назадПодборки

Ольга Кобилянська - ЦарівнаМихайло Коцюбинський - Тіні забутих предків (сборник)Панас Мирний - Хіба ревуть воли, як ясла повні?
В изданиях серии "Українська класика" репрезентуются лучшие поэтические, драматические, прозаические произведения украинской литературы всех жанров. Издание рассчитано на многолетнюю программу - ежегодно планируется выпускать несколько наименований произведений классиков украинской литературы.