4 декабря 2024 г. 12:01
РецензияЦе перше знайомство з автором. Книгу, яку читала дуже довго, навіть книга ввела мене в нечитун на пару діб, багато разів було бажання кинути книгу і не витрачати свій час, але дочитала, та про це не шкодую.
Не гаючи час пишу відгук.
️ Перше правило: бреши
️Друге правило: Дотримуйся легенди
️Третє правило: Не дай себе зловити.
️Четверте правило: Ніколи не бреши іншим гравцям.
️П'яте правило: Розумій, коли припинити брехати.
На цих правилах побудовано вся суть історії.
Книжка із самого початку захопила своїм сюжетом. Все закручується дуже швидко та інтригуючи, але...
Що маємо чотири подруги (Айса, Кейт, Тея та Фатіма), одну таємницю, і багато брехні, брехні та ще раз брехні.
Початок роману починається з отриманого повідомлення “Ти мені потрібна”.
Айса поступово розповідає про те, як вони познайомилися та потрапили до закритої школи. Як стали "дружити". Як почали "грати в брехню". Ну і як стали пов'язані одним ланцюгом брехні. Дія охоплює минуле і сьогодення головних героїнь та поступово розкриває, як вони до цього дійшли.
Сюжет сам простий, але у фіналі мене вдалося здивувати. Були у мене припущення, що насправді сталося 17 років тому, але я помилилась. І мені було дуже приємно від цього.
Гра головних героїв у брехню - це їхній вибір протягом усього життя, і цей вибір мимоволі обмірковуєш - як би ти вчинив у тій ситуації або як би поставився, якби дізнався правду в реальності?
Я б за любки подивилась фільм із цієї історії. Нехай є якісь моменти, які не піддаються логікі, але історія мене захопила в останній момент фіналу.
Читайте і дізнаєтеся, що трапилося насправді того фатального дня.
... невиправдано великий обсяг книги (третина), дуже багато води (спогадів, створенню образу новоспеченої матері для головної героїні), більше половини книги нема сюжету. Як вказано на сайті, що це гостросюжетна серія, скоріше це детективна історія та драма.
4/5 усім ґарного читання, оцінка 4 авансом на наступні книги.
Як зрозуміла, що це не найкраща книга для знайомства з автором.
Чи продовжуватиму знайомства з авторам? Швидше за все, так. Книги куплені, які вийшли у видавництва.
️ Усі шанувальникам творчості автора, раджу.