7 мая 2023 г. 22:38

5 Смачна книга

Дуже затишна, осіння книга, яку об'єднують такі елементи:

1) місце дії оповідань - Львів (в деяких - сучасний, в деяких - 19, 20 століття)

2) шоколад - герої можуть вживати це слово, це може бути як прикмета героя, або ж оповідання може бути побудоване взагалі на шоколадному елементі

3) кам'яниці - місце дії оповідань: старі або ж сучасні кам' яниці Львова, також у оповіданнях це слово зустрічається

Це 10 теплих і загадкових оповідань від сучасних 10 українських авторок. Чесно, я в захваті. Це та книга, яку можна читати осінніми вечорами під пледом; та книга, яка дарує позитив, посмішку, приємні емоції, хороший настрій. Оповідання наповнені містичним ореолом: в дусі легенд, привидів, духів, історичних таємниць. Навіть шрифт книги не чорний простий, а темно-синій, все зроблено по-особливому. Легко читається. Інтелектуальна вишукана красива мова.

З усіх сподобалися оповідання: "День усіх святих" (Анна Хома), "Схованка для мрії" (Любов Долик), "Таємниця палацу" (Світлана Горбань), "Чоколядова драма давно минулих зим" (Олена Чернінька), "Вілла на Хресті" (Ніка Нікалео).