М Юлия (juliamishchenko87)

1 декабря 2022 г. 20:38

3.5

Я не велика шанувальниця фентезі. Дуже рідко беруся за такі книжки, тому, можливо, моя оцінка книги буде не зовсім об'єктивною. Та перш за все, вона буде дивною, бо книгу я оцінила і на "2" і на "5". Зараз поясню, як це може бути:)

Двійка це за сюжет. І не тому, що він поганий, а тому що "не мій". Важко було поринути в цей світ фентезі та в цю історію.

Перша третина книги читалася ну дуже повільно.

Похмурий антураж, багато моторошних подробиць і дивних створіть. Плюс розповідь ведеться не лінійно, постійно перестрибуєш у часі - минуле, теперішнє, далеке минуле... В результаті, в голові все переплутане і звалене до купи.

Чесно скажу, декілька разів хотілося просто закинути книгу та ніколи до неї не повертатися.

Та, подолавши цей "третинний бар'єр", зрозуміла, що з кожною наступною сторінкою весь цей безлад поступово починає розкладатися по поличкам.

І я з подивом усвідомила, що з величезним інтересом поринула в історію і не можу відірватися. Саме за це поставила "5" - книга тебе "захопить та не відпустить".

Коротенько про сюжет. Є така собі дівчина Алекс Стерн, і вона бачить привидів. Це такий її дар. А можливо прокляття.

Ця особливість сильно зіпсувала її життя. Дивакувата дівчинка з якою ніхто не хоче дружити. А як інакше, якщо вона говорить сама з собою, має дивну поведінку та дивиться в нікуди.

Самотність та неприйняття іншими привели Алекс до наркотиків й "поганої компанії".

І все це закінчилося дуже погано.

Проте дівчині був наданий шанс на "нормальне" життя - їй запропонували стати студенткою Єлю. Натомість Алекс має працювати в команді Дев'ятого Дому, адже вона може бачити привидів, а це дуже необхідно даній організації.

Студентське містечко є осередком магії. Кожен напрямок магії практикує певне братство. Таких напрямків та братств вісім.

Але щоб вони не "загравалися" і дотримувалися необхідних правил, був створений Дев'ятий Дім - своєрідна інспекція, яка контролює діяльність братств.

І от Алекс поринає у світ магії, з її законами, правилами та закулісними іграми. Цей вир її так закрутить, що постане питання чи виживе вона у ньому.

Якщо ви полюбляєте фентезі - ця книга точно варта вашої уваги.

Якщо ви, як і я, не зовсім в цій темі - будьте готові, що книга не відразу "відкриється" вам.