«Залізний острів» Олеся Гончара – це новела з роману «Тронка», героями якої є двоє закоханих***. Дух авантюризму привів їх на військовий корабель, який служить полігоном для нічних бомбардувань. Юність, чистота і любов проти суворої дійсності війни – тема, що неодноразово зустрічається у творчості митця, звучить і в новелі «Залізний острів» з роману «Тронка». Цей твір є обов’язковою частиною шкільної програми. Найвідомішими творами автора є романи «Собор», «Тронка», «Прапороносці», новела «Модри камень».

BonesChapatti

Неоднозначне враження від прочитання. По-перше, відсутня розв'язка, яка, на мою думку, тут конче потрібна. Ти читаєш, переймаєшся за долю героїв, і, зрештою, так і не розумієш, чи вдалося їм вибратися з пастки. Не знаю. Спочатку читати було дуже цікаво. Суцільне літо та море задоволення. Псує враження творча манера автора. Надто довго він описує те, що можна осягнути набагато меншим об'ємом тексту. Виникло бажання почитати критику: чому саме цей твір Олеся Гончара входить до програми ЗНО з української літератури. Враження було б набагато яскравіше, якби у творі була розв'язка. А так лише "нейтральна" оцінка.

sireniti

sireniti

обновлено 2 месяца назадПодборки

Шолом-Алейхем - Мальчик МотлСергей Пономаренко - Санитар морга, или Лунное затмение в зимнем садуДина Рубина - Почерк Леонардо
Подборка создана с целью облегчения выбора книг по городам и жанрам для игроков, участвующих в игре "Вокруг Света с... Литературным Персонажем". Уважаемые пассажиры, проверяйте наличие книги в электронном или бумажном варианте перед подачей заявки!Дорогие игроки, если вы прочли какую-либо книгу из данной подборки и…