Чотири подруги — головні героїні нового роману Ірен Роздобудько — вирішують жити тут і тепер, не очікуючи на те, що їм будуть подаровані інші часи.
Колись давно на запитання: «Чого б ви хотіли для себе після того, як ваше доросле життя стане штучним, втратить свіжість і справжність?», кожна з них відповіла по-своєму: смерті, слави, свободи... Тоді вони ще не знали, що коли життя впритул наблизить їх до цих понять, вони зрозуміють: немає нічого важливішого, ніж рятувати від смерті інших, слава не замінить справжньої любові, а абсолютна свобода часом межує з егоїзмом.

sireniti

sireniti

Ніби і нічого особливого немає в цій історії. Але особисто мене вона пройняла. Жіноча дружба… Поняття спірне і неоднозначне. Та Ельмірі, Сусанні, Ларі і Юлі немає до того діла. Вони просто дружать, та й усе. Діляться таємницями, наболілим, піджартовують одна над одною, розділяють і радість, і біль. Це тягнеться вже доволі давно, ще з шкільних років, і не було жодного разу, щоб вони щось не поділили, чи спровокували сварку. Напевне, так буває, коли ви зовсім різні. Напевне, я не стверджую. Мені так не пощастило.

Ельміра. Татарка. Крим - це Україна! І не те щоб це я зараз тут політикою займаюся, Ельміра - обличчя плакату «Крим - це Україна!», чорноока красуня-домогосподарка, що поклала добробут і затишок в домі вище карʼєри лікаря-стоматолога. Тут і піднімається питання - а воно того…

bezkonechno

bezkonechno