Творчество талантливого украинского прозаика Григора Тютюнника (1931 - 1980) приходится на 60–70-е годы. За это двадцатилетие изданы на родном языке сборники его повестей и рассказов "Завязь" (1966), "Тысячелистник" (1968), "Отчие пороги" (1972), "Небосклон" (1975), "Климко" (1976), "Огонек далеко в степи" (1979) и в русском переводе сборники "Тысячелистник" (1972) и "Отчие пороги" (1975).
В книгу "Холодная мята" вошли повесть "Окружение" – о судьбе подростка, идущего по дорогам войны, и рассказы. Григор Тютюнник пишет о людях советской Украины, о жизнестойкости народа, об истоках его неиссякаемого оптимизма в те нелегкие годы, когда страна только начинала залечивать раны, нанесенные войной.
Григор Тютюнник – лауреат премии имени Леси Украинки.

ПОВЕСТЬАвтор: Григор Тютюнник

стр. 300-334

Год издания: 1981

Авторизованный перевод с украинского Н. Дангуловой
    336 стр.
    Формат издания 130х200 мм (средний формат)
    Тираж 150000
    Твердый переплет
    Вес в упаковке, г 195

sireniti

Якщо подумати, сумні у нас традиції. Навіть ті, що мають бути веселими - з відтінком смутку. Подружжя Безверхих оддають заміж третю свою дочку - Катрю. Подія велика і радісна. Закололи кабанчика, приготувалися, як слід, запросили майже все село, музики грали так, що ноги самі просилися в танець. Та чому ж так невесело батькові й матері? Чому напливає сум і безмежний неспокій напливає на серце? Троє дочок виховали. Жодна не зосталась біля батьків. От і ця від‘їжджає з чужими людьми. У місто, у незнане, назавжди… Ой відчуває мати, що не кохання причина весілля. Та що вдіє? Сучасні діти такі стали самостійні, вони краще знають, як будувати своє майбутнє. Машина зблиснула далекозорими фарами і зникла. А в повітрі довго ще тремтіло: «— Та моя ж ти, дитиночко дорогесенька, коли ж я тепер…

Plushkin

Plushkin