7 ноября 2024 г. 16:12

5 Спойлер Реальна історія

Цілковите мистецтво коли автору вдається знищити межу між уявою та реальністю. Ба більше цього вимагаю я, читач Тигроловів - я хочу аби ця історія була правдою - для мене вона і є правдою навіть без припису «основане на реальних подіях». Ті слизькі гади НКВД-шники, українці всіх регіонів, їх повадки, тайгова безкрайня шир та боротьба всіх проти всіх - все те було насправді. Також насправді були полювання, вдалі і не дуже, була внутрішня любовна непевність, були сльози і сміх, азарт та біль, а зрештою і тріумф над системою, перемога людини сміливої над безжальним урядовим апаратом… Мені хочеться аби це було і водночас не було цього, бо така трагічна доля в кожному слові та події. В кінці хочеться відвернути героїв «не повертайтесь в Україну, ви знайшли себе тут і вам тут добре - живіть та насолоджуйтесь, досить сміливості», але така їх доля, така кров українська, Сіркова і в тім трагічна. Внутрішній стержень він на то і даний, щоб його випробовувати проти тортур, природи, складнощів різних. Але з коханням боротися не треба - лише задій сміливість визнати почуття, відпустити тигра на волю і буде тобі щастя. Як те ж щастя що ми маємо такого крутого оповідача як Іван Багряний